12 obiective turistice de vizitat in Bucuresti sau imprejurimi

Locuim intr-un oras aglomerat, prafuit si agitat. Tocmai din acest motiv pierdem o multime de lucruri frumoase, pentru ca ne-am obisnuit cu ce e mai rau in ‘marele oras’. Bucurestiul este pentru noi ‘acasa’, iar comoditatea aceasta de a fi acasa, nu ne-a facut foarte curiosi pentru a-l descoperi. Insa, ne-am luat inima in dinti si am inceput sa privim cu alti ochi Bucurestiul, cu ochii unui turist care vine pentru prima data in Bucuresti. Asadar, ce ai putea vizita in Bucuresti, daca ai avea cateva zile la dispozitie? Ne-am gandit la ce anume am vizitat si ne-a placut, am facut o lista, iar acum o prezentam si catre voi.

Palatul Parlamentului
Probabil cel mai cunoscut sau cel mai vizitat obiectiv din Bucuresti, Palatul Parlamentului sau Casa Poporului, este o cladire impunatoare, in centrului Bucurestiului. Daca ajungi in Bucuresti merita sa vizitezi cladirea aceasta. Te vor fascina povestile care ti le vor spune ghizii, te vei simti mic de tot in salile imense ale Palatului Parlamentului.

Casa Ceausescu
Casa Ceausescu este un obiectiv incarcat de istorie. Fosta resedinta a sotilor Ceausescu se poate vizita cu o programare in prealabil, iar programul si tarifele le puteti consulta pe siteul lor. Am scris un articol pe larg despre Casa Ceausescu aici.

Insula de pe Lacul Morii
Insula artificiala de pe Lacul Morii nu este un obiectiv turistic in sine, insa te vei putea relaxa si te va scoate din agitatia orasului. Deasemenea e un loc minunat pentru a face poze pentru Instagram.

Manastirea Chiajna
Manastirea Chiajna este un monument istoric aflat la marginea cartierului Giulesti. Desi accesul catre aceasta manastire este mai dificil, merita efortul de a descoperi ruinele acestei manastiri, unde numerosi fotografi doresc sa ajunga pentru a face poze.

Biserica Stavropoleos
Aflata in Centrul Vechi al Bucurestiului, biserica Stavropoleos are un stil arhitectonic brancovenesc, datand din anul 1724. Curtea bisericii cat si biserica, sunt deosebit de frumoase, atragand numerosi turisti care viziteaza Centrul Vechi.

Carturesti Carusel
Una din cele mai frumoase librarii din Europa, Carturesti Carusel se afla in Centrul Vechi al Bucurestiului, pe strada Lipscani. Arhitectura imobilului fac din aceasta librarie un loc ideal pentru a petrece timpul liber.

Palatul Mogosoaia
Aflat la doar 15 minute de centrul Bucurestiului, Palatul Mogosoaia si Parcul Mogosoaia fac ca locul sa fie vizitat de o multime de cupluri care aleg ca in ziua nuntii sa isi faca sedinta foto in acest loc superb.

Domeniul Stirbey
Aproape de Mogosoaia, in Buftea, se afla Domeniul Stirbey. Pentru o plimbare de cateva ore, domeniul Stirbey ofera o ocazie de recreere in mijlocul naturii, destul de aproape de Bucuresti.

Muzeul Satului
Un alt obiectiv foarte cunoscut al Bucurestiului este Muzeul Satului Dimitrie Gusti. Aflat in partea de nord a capitalei, veti avea ocazia sa cunoasteti mai bine satul romanesc din toate zonele tarii. Casele traditionale, bisericile sau mori de vant, fac ca atmosfera traditional romaneasca sa pluteasca in aer.

Delta Vacaresti
Delta Vacaresti este o delta urbana aflata in sectorul 4 al capitalei, o adevarata oaza de liniste in Bucurestiul aglomerat. Puteti alerga in jurul deltei sau pur si simplu puteti admira fauna si flora din aceasta delta.

Ateneul Roman
Aflat in Piata George Enescu, Ateneu Roman merita vizitat mai ales in timpul stagiunilor muzicale. Concertele saptamanale care au loc in Sala Ateneului Roman, se pot gasi aici.

Gradina Botanica
Gradina Botanica din Bucuresti nu mai are nevoie de nicio prezentare. Aflata in cartierul Cotroceni, in imediata apropiere a Palatului Cotroceni, gradina botanica are peste 10.000 de specii de plante. Gradina dateaza inca din anul 1884.

Lasa un comentariu, intreaba-ne ceva sau spune-ne cum a fost

Website realizat de BlueBird.ro