Activitati si obiective turistice in Bruxelles, pentru o zi

Daca va aflati pentru scurt timp in Bruxelles, va propunem urmatoarele atractii de care va puteti bucura intr-o zi:

 1. Grand Place (Marea Piata)
  Aflata in topul atractiilor turistice, Grand Place este ascunsa de cladirile istorice cu diferite stiluri arhitecturale, dintre care cele mai impresionante sunt cladirea Primariei si Casa Regelui. Chiar langa cladirea Primariei se afla statuia lui Everald t’Serclaes, despre care exista multe superstitii amuzante cum ar fi ca cei care ii ating mana isi vor gasi dragostea adevarata, vor avea parte de noroc sau intr-o zi se vor reintoarce la Bruxelles. Grand Place este locul ideal de unde iti poti cumpara suveniruri locale.
 2. Manneken Pis
  Nu departe de Grand Place, cam la 5 minute de mers pe jos, se poate admira Manneken Pis. Reprezentand simtul umoristic al Belgiei, aceasta statueta este chiar imaginea Brusselului.
 3. Gofrele belgiene
  Nu puteti parasi Grand Place si stradutele din imprejurimi fara sa incercati renumitele gofre belgiene. Locul este impanzit cu cei ce le vand, asa ca ramane la alegerea voastra sa le incercati pe cele care vi se par cele mai delicioase.
 4. Ciocolata belgiana
  Faimoasa in toata lumea, ciocolata belgiana chiar isi merita renumele. Tot in apropiere de Grand Place se afla Chocopolis, cel mai mare magazin de ciocolata din Bruxelles si locul unde se si produce. Desigur, totul este in scop turistic. Daca doriti o varianta mai accesibila ca pret pentru a va bucura de gustul unei ciocolate belgiene, sau pentru a o oferi cadou ca si suvenir, va recomandam ciocolata Galler care se gaseste in aproape toate supermarketurile si care noua ne-a placut foarte mult.
 5. Parlamentul European
  Parlamentariumul este un loc ce nu trebuie ratat daca tot ne aflam in capitala Uniunii Europene. Turul este gratuit, vine cu un ghid audio si dureaza 90 de minute.
 6. Parcul Jubileului (Parc du Cinquantenaire)
  Parcul Jubileului este un loc superb de relaxare. De asemenea, daca esti un impatimit al muzeelor, acest parc gazduieste Muzeul Militar, Muzeul Aviatiei, Muzeul Autoworld si Muzeul Regal de Arta si Istorie.
 7. Atomium
  Initial a fost construit ca un exponat temporar in cadrul Targului Mondial din 1958 (primul Targ Mondial dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial), insa popularitatea sa i-a asigurat afisarea permanenta.
  In sfera cea mai inalta a Atomiumului se afla si Restaurantul Atomium, unde va puteti bucura de panorama si de delicii culinare in acelasi timp. La baza Atomiumului se afla si Mini Europe, un parc in care poti vizita Europa in miniatura.
 8. Parcul si Serele regale Laeken
  Serele regale sunt deschise publicului numai 3 saptamani pe an, primavara. Restul parcului, insa, este accesibil pe tot parcursul anului si este minunat pentru o plimbare sau un picnic. Aici poti vedea si Palatul Regal, locuinta familiei regale a Belgiei, insa de la distanta.

Lasa un comentariu, intreaba-ne ceva sau spune-ne cum a fost

Website realizat de BlueBird.ro