Ce poti vizita in Bucuresti: Casa Ceausescu (Palatul Primaverii)

Vagabonds, daca nu aveti planuri intr-un weekend si doriti sa vizitati ceva in Bucuresti, va propunem un obiectiv turistic mai putin cunoscut in randul bucurestenilor: Casa Ceausescu, sau Palatul Primaverii.

Deschisa zilnic (in afara zilei de luni), intre orele 10 – 17, Casa Ceausescu va va trimite in intimitatea familiei Ceausescu, unde veti vedea cum a trait cuplul Ceausescu impreuna cu cei 3 copii ai sai. Palatul Primaverii este o cladire mare, cu o multime de camere, cele 3 apartamente ale copiilor, piscina interioara, SPA, salon de coafura, dressinguri, sala de cinema si chiar si o gradina botanica interioara. Interiorul Palatului este impresionant: decoratiunile, candelabrele, lambriurile, operele de arta si arhitectura palatului, iti vor creiona o imagine de ansamblu asupra vietii cuplului prezidential intr-o perioada dificila pentru Romania. Luxul si opulenta sunt in contrast cu vremurile de dinainte de ’89.

Costul biletului standard este de 40 ron, insa e recomandat sa sunati pentru rezervare inainte. Mai ales in weekend s-ar putea sa nu puteti intra, pentru ca intrarea se face in grupuri organizate cu ghid turistic si s-ar putea sa fie deja toate locurile ocupate. Pe site este trecut ca au parcare gratuita, insa parcarea defapt e la sosea unde au cateva locuri de parcare, care de cele mai multe ori sunt ocupate. Turul dureaza aproximativ o ora, iar fotografiatul este permis. Trebuie sa ajungeti cu o jumatate de ora inainte de a incepe turul pentru a va ridica biletele, timp in care puteti fie sa stati la cafeneaua din curtea palatului, fie sa hoinariti pe strazile din cartier, pentru a admira casele si arhitectura.

Dupa ce terminati turul Casei Ceausescu, nu uitati sa va plimbati si prin Parcul Regele Mihai I al Romaniei, sau sa luati masa la unul din restaurantele aflate in cartier.

Lasa un comentariu, intreaba-ne ceva sau spune-ne cum a fost

Website realizat de BlueBird.ro