Cea mai vizitata atractie naturala din Irlanda: Stancile Moher

Stancile Moher (Cliffs of Moher), cea mai vizitata atractie naturala din Irlanda, ofera unul dintre cele mai spectaculoase peisaje pe care le-am vazut vreodata. Acest taram idilic plin de legende si natura impozanta ce iti taie respiratia, gazduieste peste 20 de specii de pasari, capre salbatice, iar daca ai putin noroc poti observa in largul oceanului delfini, foci, rechini sau chiar balene. Stancile se intind de-a lungul oceanului Atlantic pe o suprafata de aproximativ 8 km si se ridica asupra acestuia la 214 m in cel mai inalt punct. Dintre multitudinile de agentii de tursim ce ofereau tururi catre minunatele stanci, noi i-am ales pe cei de la Gray Line.

Pret: 48 euro/persoana (noi am rezervat turul prin hotelul la care am fost cazati, dar am verificat ulterior si site-ul celor de la Gray Line, unde ofereau o reducere de 15% rezervarilor online)

Punct de plecare: Dublin Visitor Centre, 118 Grafton Street, Dublin

Itinerariu: Activitatile difera in functie de anotimp. Sezonul calduros (martie-octombrie) ofera posibilitatea vizitarii satului Doolin si a unei activitati extra – croaziera pe apele oceanului Atlantic, de unde poti avea o priveliste si mai spectaculoasa asupra stancilor. Sezonul de iarna incepe de la 1 noiembrie si exista cateva schimbari datorate vremii – croaziera nu este disponibila, iar in locul satului Doolin este vizitat orasul Galway. Noi am vizitat imprejurimile in februarie, sezonul de iarna, iar itinerariul nostru a fost urmatorul:
– 9:40: check-in la Dublin Visitor Centre
– 10:00: plecare cu autocarul
– 11:45: oprire timp de 15 minute (noi am oprit in Moneygall, care este renumit pentru faptul ca unul din stramosii lui Barack Obama isi are originile aici, de aceea a fost ridicata chiar si o statuie reprezentandu-l pe Barack si Michelle Obama)
– 13:50: sosire la stancile din Moher unde veti avea aproximativ 45-60 de minute pentru a va bucura de natura. Traseul de intoarcere de-a lungul coastei, numit The Wild Atlantic Way, este superb si este presarat de asemenea cu ruine medievale si iconicele castele irlandeze.

Fish&Chips in Galway

– 16:05: oprire timp de 60 de minute in orasul Galway. Aici ne-au fost recomandati cei mai buni fish&chips din Irlanda, conform soferului nostru, de la McDonagh’s (adresa – 22 Quay Street Galway), care intr-adevar au fost foarte buni. Pe perioada sarbatorilor de iarna, se organizeaza si un targ de Craciun in acest oras.
– 20:30: sosire inapoi in Dublin

Facilitati:
– Wi-Fi gratis in autocar
– sofer si ghid local cu experienta

Fun facts:
– aceasta locatie apare in cateva filme si seriale cunoscute, cum ar fi: Harry Potter & the Half Blood Prince, Ryan’s Daughter, The Princess Bride, Mackintosh Man, Into the West, Hear My Song si Father Ted
– peste 1 milion de turisti viziteaza anual stancile Moher
– stancile atrag turisti inca din secolul 18

PONT DE VAGABOND

Echipati-va cu pelerine de ploaie si haine calduroase pe timp de iarna, deoarece vantul este foarte puternic, iar apa ce se loveste de stanci ajunge chiar si la potecile amenajate pentru turisti in anumite zone. De asemenea ploile sunt destul de frecvente, iar o simpla umbrela nu te va ajuta, datorita vantului puternic.

Lasa un comentariu, intreaba-ne ceva sau spune-ne cum a fost

Website realizat de BlueBird.ro