Cum sa calatoresti doar cu bagaj de mana

Suntem siguri ca toti cunoasteti beneficiile unei calatorii fara prea multe bagaje. Mai usor de carat, mai putin stres, timp si bani salvati, iar lista poate continua. Dar cum facem sa minimalizam totul la un singur bagaj pentru o calatorie de cateva zile?

1) In primul rand, interesati-va cu privire la dimensiuni, limite de greutate si continutul bagajului. Acestea pot fi diferite in functie de compania aeriana cu care zburati. La Wizz Air, de exemplu, bagajul gratuit de mana nu trebuie sa depaseasca dimensiunea de 40x30x20 cm si greutatea de 10 kg.

2) Investiti intr-un rucsac de calitate. Din punctul nostru de vedere, este optiunea ideala. De la cele mai elegante, pana la cele sport, exista variante pentru toate gusturile. Intr-un rucsac iti pot incapea lucrurile pentru 4-5 zile fara nicio problema.

3) Folositi recipiente si produse de igiena/make-up, varianta travel-size. Aveti un produs preferat de care nu va puteti desparti? Puneti-l intr-un recipient de mici dimensiuni, doar atat cat stiti ca veti folosi. Oricum, nu uitati ca nu puteti trece de controlul de securitate al aeroportului cu mai mult de 1l de produse de igiena, fiecare in maxim 100ml.

4) Nu impachetati obiectele cele mai voluminoase, ci purtati-le (de exemplu o geaca, un pulover gros, etc). Folositi obiecte vestimentare din materiale usoare, care nu ocupa foarte mult spatiu. Ca si sfat pentru calatoriile de iarna, folositi mai multe straturi de haine in locul puloverelor groase pentru a va feri de frig.

5) Organizati-va din timp tinutele. Cheia succesului? Minimalismul. Uneori poate ca ne-am dori ca la fiecare tinuta sa avem o pereche de pantofi diferita, insa pentru a calatori light va trebui sa facem niste sacrificii. Asta nu inseamna ca trebuie sa sacrificam si stilul vestimentar sau bunul gust. Luati cu voi haine in culori neutre, ce pot fi combinate usor impreuna.

6) Metoda de impaturire eficienta a hainelor. Recent am descoperit tehnica faimoasei Marie Kondo, pe care v-o recomandam. Este chiar minunata in eficientizarea spatiului. Puteti gasi chiar si demonstratii video ale tehnicii pe YouTube.

Speram ca aceste informatii va vor fi de folos in urmatoarele voastre calatorii!

Lasa un comentariu, intreaba-ne ceva sau spune-ne cum a fost

Website realizat de BlueBird.ro