Ghid in aeroport: Dublin Airport – Dublin, Irlanda

Aeroportul din Dublin se afla la 7km nord de Dublin, fiind unul din primele 12 aeroporturi ca si aglomeratie din Europa.

Sosirea pe aeroportul din Dublin

Cum poti ajunge de la Dublin Airport in Dublin

Exista cateva variante de a ajunge in Dublin, incepand de la taxiuri sau transferuri private, pana la transport in comun. Transferurile private si taxiurile vor avea costurile in functie de distanta sau destinatia voastra finala. Orientativ, o cursa de la aeroport pana in centrul orasului ar costa aproximativ 30-50 euro.

Transportul in comun este o alta varianta de a ajunge in oras. Transferul inspre oras va dura aproximativ o ora, insa va fi si cea mai ieftina varianta: 3.5 euro / persoana.

Noi va recomandam sa luati un shuttle bus (Airlink Express), care face legatura cu centrul orasului Dublin, fiind o varianta de transfer mai rapida si comoda. Transferul spre centrul orasului dureaza aproximativ 30-40 de minute, in functie de trafic. Costul unui transfer dus-intors este de 12 euro / persoana. In aeroport exista un ghiseu al celor de la DoDublin, care ofera promotii in aeroport atat pentru transferul spre Dublin, cat si pentru a vizita orasul la bordul autobuzelor de turisti. Puteti achizitiona un pachet combo: DoDublin (2 zile: 20 euro – pachet promotional) + Airlink Express (12 euro dus-intors). Airlink Express va opri in cateva statii importante, noi l-am ales pentru ca statia Airlink Express era exact la intrarea la cazarea noastra. Exista doua linii de Airlink Express: 747 si 757, in functie de locatia hotelului vostru. Puteti totodata sa cumparati si calatorii nelimitate pentru transportul in comun, insa noi am preferat varianta de autobuz turistic, pentru ca acesta te va duce la toate obiectivele importante, dar iti va fi oferi explicatii despre ce urmeaza sa vizitezi. In centrul orasului ii veti gasi si pe cei de la Big Bus, City Sightseeing si din nou DoDublin, unde veti putea achizitiona pachete turistice pentru a vizita Dublinul.

Internet in Dublin Airport

Pentru cei care nu au roaming activat pentru UE, in aeroportul din Dublin veti intalni Wi-Fi gratuit. Conectarea la acest Wi-Fi este foarte simpla, fara completarea datelor personale, iar viteza de internet este buna (Download: 5 Mbps; Upload: 70 Mbps)

Securitate

Securitatea in aeroportul din Dublin este una normala pentru un aeroport european. Punctul de intrare in tara este dotat cu porti automate de scanare a pasaportului si a fetei, insa nu va fi foarte aglomerat in aceste puncte de intrare in tara.

Plecarea de pe Dublin Airport (Irlanda)

Cum poti ajunge din Dublin la Dublin Airport

Cea mai convenabila varianta de transfer este cea cu shuttle bus-uri: ajungi in aproximativ 30 de minute din centrul orasului la aeroport (linia 747 sau 757 – Airlink Express). In intervalul 15-19, timpul estimat este de o ora din centrul orasului pana la aeroport. Costul unui astfel de transfer, in cazul in care nu aveti bilet dus-intors este de 7 euro.

Securitate

Formalitatile de securitate sunt destul de rapide: nu ni s-a cerut pasaportul, iar controlul de securitate decurge destul de rapid.

Ce gasesti in aeroport, dupa ce treci de zona de securitate

Dublin Airport este un aeroport mare, iar dupa zona de securitate veti intalni o multime de duty-free-uri, restaurante, zone de relaxare, cafenele si zone de joaca pentru copii.

Lasa un comentariu, intreaba-ne ceva sau spune-ne cum a fost

Website realizat de BlueBird.ro