Ghid in aeroport: Ramon International Airport – Eilat, Israel

Aeroportul Ramon International Airport se afla la 18km de Eilat, fiind inaugurat in 21 ianuarie 2019, asadar este un aeroport nou si modern. Aerul proaspat si nou chiar se simte pe acest aeroport, totul este bine pus la punct, atat in interiorul aeroportului, cat si in exterior. Ramon International este un aeroport destul de mic, insa bine gandit si optimizat.

Sosirea pe Ramon International Airport (Eilat)

Viza si intrarea in Israel

Formalitatile de intrare in Israel dureaza mult. Romanii nu au nevoie de viza daca stau mai putin de 90 de zile. La intrarea in Israel veti primi un ticket albastru pe care trebuie sa-l pastrati bine, pana la iesirea din Israel. Incercati pe cat posibil sa va grabiti la iesirea din avion, pentru a prinde loc cat mai in fata. Noi am prins 4 ghisee deschise, insa unii erau tinuti la interviu chiar si 10 minute. Veti avea parte de un interviu despre ce faceti in Israel, cat timp stati, unde stati, cu cine ati venit, despre familia din Romania, si alte intrebari in functie de cat de suspect sau nu pareti.

Internet in aeroportul Ramon International Airport

Aveti internet wireless gratuit in incita aeroportului. Nu trebuie sa completati formulare sau adrese de email, numarul zborului sau numele; pur si simplu bifati ca sunteti deacord cu termenii si conditiile, dupa care puteti naviga pe internet. Noi nu l-am folosit internetul din aeroport pentru ca am avut activat roamingul.

Cum poti ajunge de la aeroportul Ramon International in Eilat

Veti gasi si taxiuri in aeroport, costul este de aproximativ 90-100 nis pana in centrul Eilatului, insa mai puteti negocia putin la fata locului.

Noi am ales varianta de transport in comun. Cum treceti de vama si intrati in zona de asteptare a aeroportului, in partea stanga veti avea un centru Info Point. Acolo puteti intreba eventual despre cum sa ajungeti la hotelul vostru. Tot acolo in zona veti gasi niste automate de bilete, de unde puteti cumpara bilete spre centrul orasului sau mai departe. Costul este de 4.2 shekel / persoana (adica putin peste 5 ron) pana in centrul orasului sau pana la orice alta statie din Eilat. Autobuzele sunt defapt niste autocare, prezentati biletul in fata la sofer, dupa care asteptati sa vina statia cea mai apropiata de hotel. De la aeroport pana in centrul orasului (seara la ora 22) am facut cam 15-20 de minute. Nu stim exact programul acestor autocare, noi cum am iesit afara din aeroport, autocarul se pregatea sa plece. Autocarele pleaca din partea stanga a aeroportului, asadar cum iesiti din aeroport indreptati-va spre stanga si acolo veti vedea autocarele de transfer.

Securitate

Ca peste tot in Israel, veti avea parte de o securitate sporita. Va puteti trezi ca sunteti controlati aleatoriu, pe langa filtrele normale de securitate. Purtati-va normal si natural, nu aveti motive de ingrijorare: aceste filtre sau controale sunt pentru securitatea noastra a tuturor.

Aglomeratie

Daca zborul vostru se suprapune cu alt zbor, sau aveti ghinionul sa coborati printre ultimii din avion, singura aglomeratie o veti avea la zona de viza / intrare in Israel.

Plecarea de pe Ramon International Airport (Eilat)

Cum poti ajunge din Eilat la Ramon International Airport

Evident, cea mai rapida solutie: taxiul, acelasi cost de aproximativ 90-100 nis. Insa noi am mers cu mijloacele de transport in comun. O calatorie a costat la fel ca la sosire, 4.2 shekel / persoana. Drumul dureaza cam 30 de minute, din centrul Eilatului pana la aeroport, asta pentru ca de la statia centrala, autocarul face un tur pe la toate hotelurile mari din zona.

Veniti din timp la aeroport, inainte de a face check-in-ul (chiar daca l-ati facut online, e valabila informatia aceasta), veti mai trece un interviu de securitate. Dureaza cam 5 minute sau mai mult, in functie de cat persoana care va pune intrebarile.

Ce gasesti in aeroport, dupa ce treci de zona de securitate

Fiind un aeroport destul de mic, variantele de a petrece timpul liber aici nu sunt foarte multe. Veti avea insa cateva cafenele, un fastfood Burger King si cateva magazine duty-free. Zona de gate-uri e destul de ingramadita, toate portile sunt pozitionate una langa altala o distanta de 5m aproximativ fiecare. Va puteti bucura de internet gratuit pus la dispozitie (download: 20 Mbps; upload: 20 Mbps) si de prize de curent sau USB pentru incarcare telefoane si laptopuri.

Lasa un comentariu, intreaba-ne ceva sau spune-ne cum a fost

Website realizat de BlueBird.ro