Ghid in aeroport: Varsovia Chopin – Polonia

Cum poti ajunge de la Varsovia Chipin in Varsovia

Aeroportul din Varsovia este foarte bine conectat cu centrul orasului. Exista mai multe modalitati de a ajunge inspre centrul orasului: taxiuri (aproximativ 30 PNL) sau mijloace de transport in comun: metrou sau autobuz.

Costurile pentru transportul in comun sunt mici, un bilet cu care poti calatori 20 de minute este 3,4 PNL, insa noi va recomandam sa cumparati un abonament pe mai multe zile, in cazul in care excursia se intinde pe mai multe zile: 36 PNL pentru calatorii nelimitate timp de 3 zile, sau bilet pentru o zi 15 PNL. Legatura cu centrul orasului se face cu liniile de autobuz 175, 188 (frecventa din 10 in 10 minute).

In cazul in care zborul vostru ajunge noaptea in Varsovia, dupa ora 23 veti gasi linia N32, care va ajunge la Gara Centrala, insa de acolo veti putea lua alte linii de noapte.

Timpul de transfer intre aeroport si centrul orasului este de aproximativ 30 de minute noaptea, si 45 de minute ziua.

Biletele se pot cumpara atat din autobuz, cat si din aeroport sau statii de autobuz unde exista automate de cumparare a biletelor cu plata prin card bancar.

Internet in Varsovia Chopin

Cand am aterizat, nu am gasit niciun wireless al aeroportului, fie pe timp de noapte acesta nu functioneaza, fie nu functioneaza deloc in zona de Sosiri.

In schimb, cand am plecat, am gasit wireless-ul aerportului care este Free. Trebuie doar sa acceptati niste termeni si conditii dupa care veti putea sta online 30 de minute. Repetati procedura la fiecare 30 de minute. Internetul merge pe telefon, pe laptop nu functiona deoarece nu se deschidea fereastra de a accepta termenii si conditiile.

Ce gasesti in aeroport dupa ce treci de zona de securitate

Varsovia Chopin este un aeroport mare. Vei gasi o multitudine de magazine si restaurante sau locuri de relaxare. In cazul in care zborul pleaca de la portile care incep cu N, in zona respectiva nu vei gasi atat de multe magazine si restaurante, fiind o zona in care vei putea intra dupa alte formalitati de securitate. Asadar daca te intereseaza shoppingul in aeroport, fa-l imediat dupa ce treci de controlul de securitate, in zona N-urilor nu vei mai avea aceleasi optiuni de shopping.

Lasa un comentariu, intreaba-ne ceva sau spune-ne cum a fost

Website realizat de BlueBird.ro