Propunere excursie: Cisnadioara si Muzeul Astra din Sibiu

Cam la trei ore si jumatate de Bucuresti se afla Muzeul Astra, cea mai mare institutie etnomuzeala din Romania. Iata o propunere de traseu, care include si o noapte de cazare.

Ziua 1: Plecare spre Cisnadioara, Vizita Cisnadioara
Drumul din Bucuresti spre Cisnadioara va dura aproximativ 4 ore, in functie de traficul mai mult sau mai putin aglomerat de pe Valea Oltului. In Cisnadioara nu sunt multe obiective de vizitat, insa va veti bucura de o atmosfera saseasca superba. O localitate micuta, linistita, dornica sa primeasca turisti.

Biserica fortificata din Cisnadioara

In Cisnadioara vei putea vizita o biserica fortificata de peste 800 de ani. Aflata pe dealul stancos din localitate, biserica fortificata e probabil cel mai de interes punct al acestei localitati micute. Ca sa ajungi aici, trebuie sa platesti biletul de intrare in fortareata si sa urci o multime de trepte pana sus, un drum de aproximativ 10-15 minute. Efortul va fi rasplatit din plin: sus vei avea parte de o priveliste superba asupra asezarii, dar mai ales te vei bucura de fortareata medievala, aflata intr-o stare exceptionala. Interiorul bisericii este simplu, decorat cu placi funerare ale ofiterilor si soldatilor germani si austro-ungari care au luptat in Primul Razboi Mondial. Desi in Biserica nu se mai oficiaza slujbe, sunt organizate concerte sau piese de teatru.

Dupa vizita bisericii fortificate, poti vizita alta Biserica Evanghelica, aflata chiar in centrul Cisnadioarei. Aici vei gasesti cea mai veche orga din Romania.

Pentru o experienta rustica, va recomandam cazarea la Pensiunea Sub Cetate, aflata chiar langa cele doua obiective turistice. Pensiunea are parcare inchisa pentru clienti, iar micul dejun este unul autentic traditional. Te vei bucura de o experienta minunata in acest loc linistit.
(Update 2020: momentan pensiunea este de vanzare, proprietarii actuali nu mai ofera cazare acolo; insa va puteti orienta spre alte pensiuni rustice din zona)

Ziua 2: Muzeul Astra, Gradina Zoologica Sibiu, Centrul Istoric Sibiu
Despre Muzeul Astra se pot scrie pagini intregi. Aflat pe drumul dintre Cisnadioara si Sibiu, la iesirea din Sibiu, Muzeul Astra este probabil cea mai vizitata atractie a Sibiului. Pur si simplu te vei afunda in interiorul muzeului, timpul va zbura si nu iti vei da seama cum a trecut. Noi va recomandam sa mergeti de dimineata, pentru a avea timp sa va plimbati si sa admirati toate obiectivele din interiorul complexului. Masa de pranz o puteti lua in interiorul muzeului, la restaurantul traditional amplasat acolo. Incercati totusi sa veniti putin mai repede de pranz, pentru ca se va aglomerat tare chiar in perioada pranzului. Cu toate acestea, servirea si timpii de asteptare sunt ok, ospatarii sunt obisnuiti cu flux mare de turisti.
Muzeul Astra este ‘gard in gard’ cu Gradina Zoologica din Sibiu. Desi nu este o gradina zoologica la fel de mare ca cea din Targu Mures spre exemplu, daca sunteti cu copiii, acestia se vor bucura sa vada animale precum leu, jaguar, urs, zebra, strut, tigru, anaconda, camila sau lup.
Finalul de excursie il puteti rezerva pentru centrul istoric al Sibiului. Aici veti putea vizita Piata Mare, Piata Mica, Palatul Brukenthal, Turnul Sfatului, Casa Calfelor, Podul Minciunilor, Piata Huet, Catedrala Ortodoxa, iar la final puteti incheia turul cu o plimbare prin parcul Cetatii.

Costuri estimative pentru doua zile in Cisnadioara si Sibiu, cu plecare din Bucuresti
Transport din Bucuresti cu masina: 180 ron
Cazare: 190 ron / 2 persoane
Intrari obiective turistice: 100 ron / 2 persoane (in functie de cat de multe obiective vreti sa vizitati)
Mese: 210 ron / 2 persoane
Cost aproximativ total: 680 ron / 2 persoane (2 zile)

Lasa un comentariu, intreaba-ne ceva sau spune-ne cum a fost

Website realizat de BlueBird.ro