Propunere excursie de o zi: Delta Dunarii si Padurea Letea

La trei ore si jumatate de Bucuresti, va propunem o excursie de o zi in minunata Delta Dunarii. Noi am achizitionat o excursie de o zi in Delta Dunarii si Padurea Letea. Pentru ca plecarea din portul Tulcea Aval (atentie la port, pentru ca sunt mai multe porturi in Tulcea) a fost dimineata la 8, a trebuit sa plecam din Bucuresti cu noaptea in cap. O varianta mai decenta este sa va luati o cazare cu o zi inainte, ramanand astfel si timp pentru a vizita Tulcea sau Muzeul Deltei Dunarii din Tulcea. Costul excurisiei pentru o persoana este de 220 ron, la care se va adauga (optional) masa de pranz in Letea la un localnic acasa, in valoare de 60 ron, parcarea in port (sau daca aveti noroc sa gasiti parcare chiar pe strada de langa port), bauturi sau rontaieli. Asadar, orientati-va la un buget de aproximativ 300 ron / persoane pentru aceasta excursie.

Excursia se face cu barca descoperita, asadar sa fiti pregatiti si in caz de ploaie cu pelerina (veti primi doar vesta de salvare, nu si pelerine), cat si un hanorac, chiar daca este vara, in mijlocul lacurilor din cauza vitezei de deplasare, se face destul de frig, si mai ales la intoarcere veti resimti frigul destul de bine. Nu uitati de o sapca pentru a va feri de soare.

Site-ul promite ca ghizii vor oprii de fiecare data pentru o pasare sau floare sau un peisaj, si asta chiar s-a intamplat: ghidul se oprea mereu, chiar daca am mai vazut pasarile respective de 40 de ori inainte. Ghizii chiar isi dau interesul pentru ca turistii sa vada cat mai bine sau de aproape pasarile sau plantele, se intorc din drum daca observa ceva, si au ochiul format pentru a observa tot ce e interesant.

Drumul pana la Letea este spectaculos intradevar. Natura, canalele, copacii, animalele, se contopesc intr-un peisaj superb, ce nu poate fi egalat usor de alte atractii turistice. Ajunsi la Letea, veti mai avea parte si de o plimbare ‘exotica’ cu o masina modificata special pentru a transporta turistii, asemanatoare cu masinile de safari. La Letea veti avea ocazia sa vedeti cai salbatici. Asta daca aveti noroc de un ghid care sa-si dea interesul sa si ii caute. Noi am hoinarit aproape o ora pana am gasit caii salbatici in padure, si a meritat. La intoarcere veti manca pranzul la un localnic acasa care a amenajat o terasa special pentru turisti, unde veti avea la alegere mancare traditionala de peste sau pui, iar la final veti primi gogosi delicioase.

Drumul de intoarcere se face pe aceiasi ruta, veti avea parte de aceleasi peisaje. Daca nivelul apei permite, veti putea intra si pe canale mai stramte, care sunt mult mai spectaculoase decat canalele mai mari. Intradevar, depinde si de ghid daca doreste sa navigheze pe aceste canale, exista inclusiv riscul de a ramane impotmoliti.

Asadar, daca iubiti natura si va atrage Delta Dunarii, aceasta optiune de excursie este una buna. Insa daca nu iubiti natura atat de mult, nu va recomandam aceasta excursie pentru ca va veti plictisi repede (dureaza aproximativ 10-11 ore excursia), drumul vi se va parea interminabil si plictisitor. Puteti eventual opta pentru alta excursie din cadrul aceluiasi furnizor, la Mila 23, o excursie care dureaza aproximativ 6-7 ore.

Lasa un comentariu, intreaba-ne ceva sau spune-ne cum a fost

Website realizat de BlueBird.ro