Propunere traseu montan: Lacul Bolboci – Hotel Pestera – Valea Obarsiei – Mecetul Turcesc – Saua Doamnele – Culmea Doamnele – Hotel Pestera

Ne-au placut atat de mult muntii Bucegi asta-vara pe traseul Piatra Arsa – Vf. Omu – Babele, incat am revenit sa admiram si peisajul de toamna. Desi nu la fel de organizati ca ultima data, ne-am bucurat si de data aceasta de o zi memorabila, spontaneitatea avand si ea farmecul ei. Asadar, am pornit din Bucuresti fara niciun plan si ne-am gasit ajunsi la Lacul Bolboci, in inima muntilor. Lacul Bolboci este un lac de baraj format pe cursul raului Ialomita si este supranumit “marea din Bucegi”. Peisajul spectaculos face din el locul ideal pentru un weekend de relaxare. Pe malul lacului se afla si Cabana Bolboci, unde va puteti caza si servi masa la restaurant.

Dornici de mai multa aventura, am decis sa pornim de aici spre Hotel Pestera si sa incercam urmatorul traseu: Hotel Pestera – Valea Obarsiei – Mecetul Turcesc – Saua Doamnele – Culmea Doamnele – Hotel Pestera. Acest traseu dureaza in jur de 5 ore, insa depinde de ritmul fiecaruia.

Prima parte a drumului (marcata cu banda albastra) este destul de lejera. Aici veti avea ocazia sa vedeti cum ia nastere raul Ialomita. Ajunsi deasupra Mecetului Turcesc, un imens bloc de calcare, nu mai este mult de mers pana la Vf. Omu, insa noi am omis aceasta parte. Mai departe, drumul se continua pe traseul marcat cu dunga rosie, insa nu pentru mult timp, pentru ca la saua Doamnelor se face stanga pe traseul marcat cu bulina rosie pe Culmea Doamnele. Coborarea pe ultima parte este extrem de abrupta, de aceea nu este deloc indicat sa faceti acest traseu pe o vreme nefavorabila si echipati necorespunzator. Este foarte important sa verificati vremea inainte!

Drumul de intoarcere ofera insa niste privelisti impresionante, iar apusul de soare face ca totul sa para ireal.

Va indemnam sa fiti spontani si sa va bucurati mai des de natura!

Lasa un comentariu, intreaba-ne ceva sau spune-ne cum a fost

Website realizat de BlueBird.ro