Review cazare: Ma’in Hot Springs, Iordania

In calatoria noastra din Iordania, am alocat un timp pe care sa-l petrecem la Marea Moarta. Nu putem spune ca a fost cea mai fericita idee, pentru ca Marea Moarta nu e atat de ofertanta precum ai crede. In afara de o baie in Marea Moarta, alte activitati nu veti avea ce face. Asadar, in momentul in care ne-am configurat traseul, ne-am gandit ca ar fi bine sa ne cazam intr-un resort. In urma cautarilor, am rezervat la Ma’in Hot Springs, un resort de 5 stele.

Drumul pana la resort este prin munti, unde veti urca si cobora probabil cele mai abrupte pante care exista vreodata. E un drum fascinant totusi, din loc in loc veti putea opri pentru o panorama asupra Marii Moarte.

Ajunsi in resort, veti intra intr-o alta lume, complet diferita fata de ce ati vazut pana atunci pe tot traseul. Dintr-un peisaj desertic, cu stanci, bolovani, pietre, si un nisip rosiatic, veti intra intr-o oaza de verdeata. Resortul este pozitionat intr-o vale, inconjurat de munti. Nu veti avea vedere directa catre Marea Moarta, insa view-ul pe care il veti avea va fi spre muntii golasi.

Camera de hotel este spatioasa, iar baia este si ea foarte spatioasa. Balconul este foarte mic, inca doar doua canapele si o masuta, fara a va putea misca pe balcon.

Hotelul are o piscina in aer liber, cu apa fierbinte, cu un view foarte frumos catre o cascada naturala cu apa termala. Tot in cadrul resortului, insa la o distanta de aproximativ 200m, se afla o alta piscina, mult mai mare, cu apa ‘normala’. Iar langa aceasta piscina veti avea posibilitatea de a va duce catre o cascada cu apa termala naturala. Cand am fost noi, aceasta cascada inca mai era in mici amenajari. Deasemenea, accesul la aceasta cascada se poate face si de catre oaspeti din afara resortului, asadar s-ar putea sa fie mai aglomerat decat la piscine. La piscine am avut parte de multe muste. Nu stim daca a fost din cauza perioadei in care am fost sau asa e in marea majoritate a timpului, insa este foarte deranjant, asadar am preferat sa stam in piscina.

In cadrul resortului veti avea acces si la sala de sport, pe care n-am incercat-o, un centru spa cu diferite tratamente, cat si doua baruri si restaurante.

Seara, pentru ca nu veti avea alte optiuni de a manca in zona, puteti alege din oferta hotelului de a manca. O varianta e sa mancati intr-unul din restaurantele hotelului, din meniul ‘a la carte’, sau sa mancati la restaurantul ‘At The Springs’, din bufetul pus la dispozitie. Noi am ales varianta de a manca din bufet, unde a fost foarte, foarte, foarte multa mancare pusa la dispozitie, dar si foarte variata. Deasemenea, mancarea a fost extrem de gustoasa, probabil a fost cea mai buna mancare pe care am mancat-o in Iordania.

Fiind in mijlocul pustietatii, veti avea parte de multa liniste, insa pe de alta parte nu veti avea variante de a cumpara de mancare sau a alimenta masina, asadar pregatiti-va din timp pentru aceste aspecte.

Personalul este destul de amabil, insa cam evidente ‘asteptarile’ de bacsis. Personalul de la bucatarie a fost profesionist si prompt.

Per total, Ma’in Hot Springs este o optiune interesanta de a petrece o zi sau doua aproape de Marea Moarta. Tinand cont ca nu aveti prea multe activitati in zona pe care le puteti face, s-ar putea sa va plictisiti destul de repede, insa daca va place sa faceti plaja sau sa inotati in piscina, atunci puteti zabovi mai mult in acest resort.

Notele VAGABONDS pentru Ma’in Hot Springs:
– Localizare: 6/10
– Mancare: 10/10
– Conditii de cazare: 10/10
– Curatenie: 10/10

Lasa un comentariu, intreaba-ne ceva sau spune-ne cum a fost

Website realizat de BlueBird.ro