Review cazare: Memories Aicha Luxury Camp – Wadi Rum, Iordania

In cazul in care v-ati decis ca trebuie sa ajungeti si in desertul din Iordania, in zona Wadi Rum, va recomandam ca obligatoriu sa va cazati intr-o “tabara de beduini moderna” pentru o noapte. Este o experienta pe care nu aveti voie sa o ratati!

Vizita noastra in Iordania s-a incheiat cu o ultima noapte petrecuta in desert. Ne-am documentat putin inainte de a alege cazarea pe care sa o avem in Wadi Rum, iar intr-un final am decis: Memories Aicha Luxury Camp.

Dupa micul dejun, te poti relaxa pe terasa cortului

Din review-urile citite pe Booking pentru alte unitati de cazare, am observat ca foarte multi se plangeau de multe neajunsuri in campuri: lipsa aerului conditionat, presiune scazuta la apa, mancare putina, pozitionare nu tocmai buna pentru un view exceptional. Memories Aicha insa avea niste review-uri foarte bune, asadar ne-am decis sa luam un cort panoramic de lux, o sfera din sticla, din interiorul careia ai un view superb catre munti. Chiar daca a costat mai mult decat ne-am inchipuit pentru o singura noapte (in care ai inclusa si cina si micul dejun), a meritat fiecare banut platit. View-ul atat pe timpul noptii – un cer plin de stele, cat si dimineata, a fost extraordinar. Dupa micul dejun, te poti relaxa pe terasa cortului, privind desertul in departare, sau muntii din apropiere. Daca ai norocul si de a trece o caravana de camile in timpul acesta, peisajul este complet 100%. View-ul atat pe timpul noptii – un cer plin de stele, cat si dimineata, a fost extraordinar. Dupa micul dejun, te poti relaxa pe terasa cortului, privind desertul in departare, sau muntii din apropiere. Daca ai norocul si de a trece o caravana de camile in timpul acesta, peisajul este complet 100%.

Pentru a ajunge in camp-ul Memories Aicha, trebuie sa ajungi in primul rand in satul Wadi Rum, acesta fiind intr-o zona protejata. Vei plati 5 dinari de persoana in cazul in care nu aveti Jordan Pass, pentru a putea intra in aceasta zona. Dupa un drum asfaltat prin desert de cativa km de poarta de intrare in zona, veti ajunge in satul Wadi Rum. Chiar la intrarea in sat va trebui sa parcati masina intr-o parcare imensa, iar de acolo veti fi preluat de catre soferii desertului. Totodata veti fi intrebati si daca doriti diferite activitati: plimbari cu camila sau plimbare cu jeep-ul prin desert. Fiindca nu veti avea prea multe variante de distractie in desert, si preturile vor fi pe masura. Noi am ales plimbarea prin desert cu jeep-ul, pentru a vedea cat mai mult din ce ofera desertul Wadi Rum. Soferul ne-a dus la cazare unde am facut check-in-ul si ne-am bucurat de primul contact cu cortul nostru: un cort luxos intradevar, aranjat intr-un stil oriental, cu o priveliste extraordinara catre un munte aflat destul de aproape de camp. Fiecare camp este asezat la poalele unui munte.

Dupa vizita in desert, ne-am intors seara in camp, unde ne-am pregatit pentru cina. Mancarea nu a excelat, a fost ‘mancabila’, insa atat. In afara de Mansaf, restul mancarii a fost de nota 5. Micul dejun a fost putin mai saracacios, insa nu am plecat flamanzi de acolo. Aveti la dispozitie si mai multe tipuri de desert, cat si fructe la alegere.

Dupa cina, proprietarul campului va pune la dispozitie doua activitati: observarea prin telescop a diferitelor planete sau stele, dar si o poza de cuplu sau individuala sub cerul plin de stele. Pozele ies reusite, chiar proprietarul campului se ocupa de aceste poze.

Din punct de vedere al cazarii, lucrurile stau foarte bine: de la vederea superba asupra desertului si muntiilor, pana la curatenie, totul este asa cum trebuie. Bine, ar fi fost culmea sa fie altfel, pentru ca preturile sunt pe masura aici.

Fara aer conditionat, cortul se incinge destul de repede, mai ales dimineata cand va bate soarele direct peste cupola de sticla. Pe timpul noptii se lasa frigul si va trebui sa porniti aerul conditionat pe modul de caldura.

Singurul dezavantaj pe care l-am mentiona aici, pe langa mancarea care nu a fost chiar la nivelul asteptarilor noastre, a fost faptul ca ne-am gasit roata la masina intepata de un cui. Intamplarea face ca la cateva masini distanta de noi, alti turisti sa se chinuie sa schimbe roata, in timp ce un localnic tare ‘prietenos’ si ‘saritor’ dorea sa ne ajute si pe noi cu un serviciu de vulcanizare. Din ce am mai citit pe internet, aceasta este o practica frecventa prin zona. Nu e o problema mare, fiti doar inarmati cu rabdare si o roata de rezerva, lucrurile se vor rezolva rapid. Intradevar, nu este problema directa a cazarii, este mai mult problema zonei Wadi Rum.

Notele VAGABONDS pentru Memories Aicha Luxury Camp:
– Localizare: 10/10
– Mancare: 6/10
– Conditii de cazare: 10/10
– Curatenie: 10/10

Lasa un comentariu, intreaba-ne ceva sau spune-ne cum a fost

Website realizat de BlueBird.ro