Review hotel: Amman Rotana – Iordania

Prima noastra cazare in Iordania am avut-o la un hotel de 5 stele din Amman: Amman Rotana. Acest hotel se afla in districtul Al Abdali, in centrul nou al orasului Amman, intr-o zona mai selecta rezidentiala, financiara si de afaceri. Cu o inaltime de 188m, cazarea intr-un astfel de hotel iti ofera o panorama a orasului Amman superba. Noi am fost cazati la etajul 33, iar privelistea asupra orasului atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii, a fost superba.

Securitatea in acest hotel este foarte ridicata, la intrarea in hotel toti vizitatorii trec printr-un filtru de securitate. Dealtfel, si celelalte cladiri din zona, cat si mall-ul aflat la 5 minute de mers pe jos, au filtre de securitate la intrari.

Camera de la etajele superioare, cu view superb asupra orasului Amman

La check-in ni s-a propus varianta de upgrade la Club Rotana cu pat king-size si acces gratuit la lounge. Astfel, pentru 45 de dinari in plus fata de preturile standard, am avut o camera mare, un pat king-size si cazare la etajele superioare. Pe timpul zilei, la etajul 42 al hotelului la Club Rotana, aveai incluse diferite gustari sau sucuri, iar in intervalul 18:00-20:00, tot la Club Rotana, aveai un lite-dinner, care insa a fost foarte suficient pentru acea seara.

Micul dejun se serveste la etajele inferioare, de unde nu ai un view extraordinar, insa compenseaza cu un mic dejun foarte bogat si variat. Pentru membrii clubului Rotana, exista si varianta de mic dejun la etajul 42, insa ni s-a sugerat ca sa luam totusi micul dejun la etajul 2, fiind o varietate mai mare de mancare.

Personalul se comporta exemplar cu oaspetii hotelului, lucru evident pentru un hotel de 5 stele.

Pentru ca am stat doar o zi si jumatate in Amman, nu am reusit sa petrecem foarte mult timp la hotel, insa pozitionarea fata de obiectivele turistice pare a fi la indemana. Pentru ca am avut o masina inchiriata din aeroport, accesul de la aeroport la hotel a fost foarte usor, hotelul este pozitionat langa o artera principala, un fel de autostrada care strabate orasul.

In zona se afla si moschea King Abdullah I, la aproximativ 10 minute de mers pe jos. O moschee superba, in care intra aproximativ 3000 de oameni. Merita de vizitat, noi am fost dupa-masa cand nu erau turisti decat foarte putini. Intrarea la acesta moschee este de 1 dinar de persoana, iar femeile trebuie sa se imbrace cu niste haine oferite de ei.

Revenind insa la Ammana Rotana, recomandarea noastra este sa faceti upgrade-ul catre Club Rotana. Pretul platit pentru acest upgrade este unul bun, iar avantajele sunt multiple.

Notele VAGABONDS pentru Amman Rotana:
– Localizare: 9/10
– Mancare: 10/10
– Conditii de cazare: 10/10
– Curatenie: 10/10

Lasa un comentariu, intreaba-ne ceva sau spune-ne cum a fost

Website realizat de BlueBird.ro