Suntem intr-o perioada favorabila calatoriilor

In ultima perioada, romanii au inceput sa calatoreasca din ce in ce mai mult in vacante in afara tarii. Acest lucru este datorat mai multor factori, de la cresterea nivelului de trai, la deschiderea unor noi rute aeriene spre destinatii exotice, pana la aparitia multor bloguri de travel sau vloguri de travel.

Daca in trecut, destinatiile exotice erau greu accesibile si datorita rutelor aeriene care nu erau directe, astazi avem companii aeriene care zboara din Bucuresti catre destinatii exotice, evident cu escala in hub-urile lor principale. Spre exemplu, Qatar Airways are zboruri in 101 destinatii turistice, de multe ori la preturi foarte bune. Asadar, Asia e foarte accesibila pentru turistii romani, drept dovada ca in ultima perioada din ce in ce mai multi romani calatoresc pe acest continent.

Blogurile si vlogurile de travel au cunoscut in ultimii doi ani o crestere foarte mare, totodata lansandu-se si multe proiecte de travel. Sigur, ca orice proiect nou lansat, multe din ele s-au stins in scurt timp, insa multe bloguri si vloguri au inspirat la randul lor o multime de romani sa calatoreasca. Blogurile si vlogurile de travel sunt folosite si ca primirea de feedback sau de review-uri din partea celor care deja au vizitat o anume locatie. Astfel, iti poti seta niste asteptari cu privire la o locatie noue pe care o vizitezi, sau poti avea niste experiente mai placute, stiind ce anume nu a functionat in cazul altora in acele excursii.

De ce credem ca suntem intr-o perioada favorabila calatoriilor?
Pentru ca suntem dornici sa acumulam experiente noi, sa calatorim pentru a vedea culturi noi, pentru a interactiona cu oameni straini. Natura umana este facuta sa calatoreasca, sa descopere, sa se bucure de noi experiente. Poate nu iti permiti sa mergi intr-o excursie in fiecare luna, sau poate nu iti permiti sa renunti la job-ul tau pentru a calatori in jurul lumii timp de un an, insa poti strange bani pentru a avea o excursie memorabila o data pe an intr-o destinatie exotica.

Multitudinea de oferte care exista pe piata turistica, targurile de turism, website-urile care ofera ponturi de vacante ieftine, toate acestea sunt motive in plus pentru a calatori. Ce motive ai avea sa stai inchis in casa?

Si chiar daca poate nu iti permiti o excursie in afara tarii, Romania este foarte ofertanta din punct de vedere turistic. Avem o multime de obiective turistice care pot fi vizitate, trebuie doar sa ne dorim sa calatorim, restul lucrurilor vor veni de la sine.

Lasa un comentariu, intreaba-ne ceva sau spune-ne cum a fost

Website realizat de BlueBird.ro