TOP 5 obiective de vizitat in Iordania

Ca sa nu mai lungim vorba, Iordania este o tara pe care merita sa o vizitezi macar o data in viata. Desi este o tara scumpa, veti avea ce vizita in aceasta tara, fara sa castigati la Loto inainte.

Iata 5 obiective de vizitat in Iordania:

  • Petra: Este obiectivul probabil cel mai vizitat din Iordania. Fiind una din cele 7 minuni ale lumii moderne, o multime de turisti vin aici pentru a vedea ‘minunea’. Petra chiar este un obiectiv pe care nu trebuie sa-l ratezi in Iordania. O zi la Petra consideram ca este suficienta pentru a explora zona, insa daca esti pasionat de istorie sau arheologie, poti opta pentru abonamentul de 2 sau 3 zile.
  • Wadi Rum: o plimbare in desert sau chiar o noapte petrecuta in desert, este cu siguranta o experienta de care trebuie sa ai parte o data in viata. Wadi Rum iti va taia respiratia cu peisajele sale. Intrarea in zona protejata Wadi Rum te va costa 5 dinari/persoana, insa cu Jordan Pass-ul vei avea acces gratuit. O plimbare cu camila sau o plimbare cu jeep-urile prin desert, te vor face sa uiti de probleme, mai ales ca nu vei avea semnal la telefonul mobil sau internet.
  • Locul botezului Domnului Iisus Hristos: Cam la o ora de mers cu masina de Amman, in drumul spre Marea Moarta, vei putea vizita locul in care se spune ca a fost botezat Iisus Hristos. Vei fi la doar 3 metri de Israel, insa granita este foarte bine pazita de ambele parti. Intrarea este 12 dinari, insa ar fi bine sa verificati programul de vizitare inainte de a ajunge aici.
  • Marea Moarta: se afla la 427 m sub nivelul marii, iar salinitatea apei este undeva la 35%. Continutul mare de sare face ca sa nu exista vietati in apa, de aici si numele de Marea Moarta. Accesul aici se va putea face fie prin locuri special amenajate, insa veti plati destul de mult intrarea, fie veti putea gasi zone de la sosea, de unde veti putea cobora la nivelul apei. Va recomandam ca pentru o panorama superba sa urcati la Dead Sea Panorama, de unde veti avea o priveliste superba asupra Marii Moarte.
  • Amman – Citadela si Teatrul Roman: In Amman nu veti avea foarte multe de vizitat, fiind un oras destul de aglomerat. Va recomandam insa de vizitat Citadela si Teatrul Roman, care sunt la o distanta destul de mica una fata de cealalta.

Lasa un comentariu, intreaba-ne ceva sau spune-ne cum a fost

Website realizat de BlueBird.ro