Vacanta in curte saseasca: La Hansi in Crit

Pentru ca anul acesta a fost un an atipic pentru calatorii, marea majoritate a pasionatilor de calatorii s-au orientat spre excursii in Romania. Iar asta a fost un lucru bun: am redescoperit tara noastra, o tara care e atat de frumoasa din punct de vedere turistic. Chiar daca la alte capitole inca suntem deficitari, avem locuri frumoase pe care le putem vizita. Si chiar daca e pandemie sau nu, Romania merita vizitata.

O zona absolut superba de vizitat este Transilvania: peisaje superbe, oameni calzi si primitori, mancare excelenta, locuri incarcate de istorie.

La nici 30 de km de Sighisoara, pe E60 – drumul ce leaga Brasov de Sighisoara, vei gasi o localitate care la prima vedere nu iti va spune mare lucru: Crit. In afara de Biserica Fortificata care se vede de la sosea, nimic nu te-ar face sa zabovesti cateva momente aici.

Insa daca iti doresti o oaza de liniste de pace, vei nimeri in locul potrivit: un loc parca uitat de lume, incremenit in timp: La Hansi.

Curtea casei sasesti La Hansi

Casa traditional-saseasca La Hansi este o locatie excelenta pentru cei care vor sa ‘traiasca traditional’, insa cu niste conditii de secolul 21 🙂 Camerele traditionale, decorate cu obiecte vechi, te vor face sa te simti ‘ca de demult’.

Gazdele – ardeleni adevarati, te vor primi cum stiu ei mai bine, iar cele cateva zile aici te vor face sa intelegi ce inseamna ospitalitatea ardelenilor.

Despre mancare putem spune doar atat: ex-ce-len-ta. Locatia va ofera micul dejun, iar contra-cost puteti alege si pachetul de cina – pregatita chiar de proprietarul casei.

Pe proprietatea destul de intinsa, veti gasi o multime de animale de curte: cai, magari, iepuri, vacute, catei, pisici – o bucurie pentru toti copiii, chiar si pentru cei mari.

Locatia va va pune la dispozitie biciclete pentru a va plimba prin sat, sau chiar si caruta trasa de cai – pentru cei care nu au avut niciodata parte de aceasta experienta.

Serile le puteti petrece la un foc de tabara, sau la plimbari prin sat.

Ce poti face in Crit?

Ei bine, nu poti face mare lucru. In afara de Biserica Fortificata care e la cativa metri de La Hansi, mai poti face doar niste plimbari cu bicicleta prin sat. Alte obiective turistice nu vei gasi in Crit, insa vei putea face deplasari in localitatile din jur: Sighisoara, Mesendorf, Viscri, Saschiz, Rupea, Cloasterf. Un picnic pe un deal din apropiere iti poate completa experienta ‘traditionala’ in Transilvania.

Notele VAGABONDS pentru La Hansi:
– Localizare: 10/10
– Mancare: 10/10
– Conditii de cazare: 10/10
– Curatenie: 10/10
– Personal: 10/10

Lasa un comentariu, intreaba-ne ceva sau spune-ne cum a fost

Website realizat de BlueBird.ro